Protac har netop deltaget i dette års European Sensory Integration Congress (ESIC) i Grækenland. Tre dage intense dage med videndeling på tværs af landegrænser om nye undersøgelsesredskaber, ny dokumentation og retningslinjer inden for ASI (Ayres Sensory Integration). Päivi Danner (OT, Finland) tog os med på en historisk rejse fra 1950’erne til 1989 og fortalte om, hvordan Dr. Jean Ayres brugte sit liv på at skabe viden om sanseintegration og overbevise verden om, hvor vigtig en forudsætning et organiseret nervesystem er for menneskets trivsel. Danners oplæg hed “SI, is Μuch Μore Complex Than a Bolster Swing”, hvilket er godt at blive mindet om, så man får hele den teoretiske palet med i SI-interventionen i forhold til børn med autisme, adhd og andre udviklingsforstyrrelser.

Derudover fik vi præsenteret en vifte af evidens inden for SI-intervention af Elisabeth Söchting (OTR, PhD, Østrig), og kunne med den største glæde se, at der verden over er blevet forsket i tyngdedyner og -veste.

Zoe Mailloux (OTD, OTR/L, USA) fremlagde de 2020-visioner, som er formuleret for at markere, at Ayres i 2020 kunne være fyldt 100 år. Det første mål er 100 afhandlinger omkring SI. De er godt halvvejs og mener, at de når i mål. Det andet mål omhandler udvikling af et validt undersøgelsesredskab, hvor de er godt på vej med at få testet EASI (Evaluation of Ayres Sensory Integration) verden over. Dette testredskab og meget mere kommer Zoe Mailloux også omkring på Protacs jubilæumstemadage d. 16. og 17. september i Skanderborg.

Mere om jubilæum, temadagene og tilmelding

Grundlæggeren af STAR Institute Dr. Lucy Jane Miller havde desværre ikke mulighed for at deltage i kongressen, men deres direktør Virginia Spielmann holdte et medrivende oplæg om hendes analyse af Jean Ayres som person og praktiker. Det var fascinerende at se videoklip af Ayres i aktion; hvordan hun havde 100% øje på barnet og formåede at give den helt præcise fysiske og verbale støtte til, at barnet oplevede succes under interventionen. Ayres blev citeret for: ”When the therapist is doing her job effectively and the child is organizing his nervous system, it looks as if the child is merely playing”.

Protacs Erhvervs-PhD studerende og ergoterapeut Ann Nielsen var også oplægsholder på kongressen. Hun formidlede sine resultater fra sit kandidatspeciale, hvor hun påviste, at hver 5. skoleelev har sanseintegrationsvanskeligheder, hvilket påvirker indlæringen.

Disse dage på kongressen har kun tændt Protacs faglighed yderligere, og vi er stolte af at kunne produktudvikle og -vejlede ud fra den nyeste ASI-viden. Når vi har modtaget præsentationerne fra kongressen og bearbejdet al den viden, vi fik med hjem, deler vi selvfølgelig denne viden på vores hjemmeside, i kommende nyhedsbreve og temadage.Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top