Da Tobias blev mindre angst og fik sit gå-på-mod tilbage

Tobias begyndte at vise tegn på angst, for nogle år siden. Det kom langsomt snigende - men det tog til, og der blev flere og flere tegn. Det har i hele hans barndom påvirket hans nattesøvn, og det gør bestemt ikke angst problematikken hverken nemmere, eller bedre...

Om aftenen kunne Tobias ikke finde ro, og havde svært ved at sove. Aften ritualet kunne sagtens tage 1-1,5 time, da han ikke kunne finde roen, og ikke kunne forene sig med at han skulle sove.

Ydermere, så vågnede Tobias hver nat, med mareridt og kom krybende ind i hans fars og min seng, for at ligge i midten.

Det virkede til, at det hjalp på hans uro at han lå imellem os, og derved følte han sig nu tryg og rolig - og det betød, at han så trods den brudte søvn indtil da, sov derfra, men det gik selvfølgelig ud over vores søvn, altid at have et barn i midten, dette da Tobias havde behov for at ligge helt tæt, så han kunne ”mærke os”.

Det fik mig til at tænke på Protac dynerne. Jeg kontaktede Protac og lejede en dyne. Fra første nat Tobias sov med den var vores aftenritualer og nætter, helt anderledes. Pludselig faldt han i søvn på ca. 10 minutter, og han sov første nat med kugledynen fra kl. 20:00 til kl. 7:00 næste morgen.

Jeg må ærligt være ved, at jeg tænkte, at det her var for godt til at være sandt - og forventede at det var ”rent held”.

Men nej, siden han fik sin kugledyne, har Tobias fundet ro i sin egen seng, aftenrutinerne er blevet meget nemmere – han falder i søvn af sig selv, og han sover hele natten. Dette resulterer i mere overskud dagen derpå, mindre angst og mere ’gå-på-mod’.

Så skete der det, at Tobias skulle have gips på begge ben i 6 uger, og derfor i denne periode ikke kunne sove med kugledynen, grundet vægten og ubehaget med 2 ben i gips. Her oplevede vi hurtigt igen den brudte søvn, problemerne med aftenrutinerne, og derved flere angstanfald og problematikker dagen derpå.

Da Tobias igen fik gipsen af, og begyndte af sove med kugledynen, kom der igen ro på hans aftenrutiner, og hans søvn blev ikke længere afbrudt.

Vi oplevede altså på tæt hold, hvilket tydeligt skift der skete, da dynen ikke blev brugt, og til igen hvilken effekt den havde, da den blev taget i brug igen.

Alt i alt kan vi konkludere at ved brugen af Protac kugledynen, så resulterer det i mere overskud hos Tobias, mere ’gå-på-mod’ og mindre og færre angstanfald. Jeg kan klart anbefale andre at prøve en Protac kugledyne af til deres børn, hvis de står med børn i samme eller lignende situation.

Med venlig hilsen
Hanne (mor til Tobias)< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top