Lukas. Dreng født med immundefekt.

Blev alvorligt syg, da han var 3 uger gammel. Han siden kæmpet med alvorlige infektioner, og er blevet opereret i både øjne og ører, som følge af hans immundefekt.
Grundet de talrige infektioner, og mange sygedage har han svært ved at finde ro - ikke kun i hans aktivering af sig selv i løbet af dagen, men også når han skal sove, både dag og nat.
Han kan ikke underholde sig selv på legetæpper eller kravlegård, men har et usædvanligt stort behov for at være ved moderens side. Han er ekstremt tryghedsafhængig, og kan ikke sove alene om natten. Sover 1-2 timer sammenhængende om natten; om dagen kun 1 time samlet. Søvnmanglen ses i hans manglende overskud og manglende lyst til at lege og fordybe sig i legetøj, legetæpper mm.
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®
 
Observeret effekt: "Første nat han sov med dynen, så vi en KÆMPE effekt. Pludselig sov han igennem fra kl. 20 om aftenen til kl. 04 om morgen, hvor han blot fik en sut, og derefter sov igen til kl. 06.30. Jeg var rystet og turde ikke tro på det. Om dagen startede han med at sove 2 timer til formiddag og igen 1½ time til eftermiddag. Sådan fortsatte hans rytmer – og købet af dynen er det BEDSTE der er sket mig – ud over min mand og to børn.  Lukas an er nu 'clearet' for sin immun-defekt og mange læger mener, at Protac Kugledynen® har gjort sit for at hjælpe ham på rette vej. 
 
Læs den fulde historie om Lukas her: 


 

Motorisk uro

I en klasse med 4 autistiske børn bruges kugledynen, når der skal læses historie. Børnene sidder under kugledynen, og der falder ro over dem, og de er koncentrerede. I pauserne bruger de kugledynen til at lege med, gå på den, kravle og rulle henover den, eller gemme sig under den.


Motorisk uro -taktil sky - nedsatte sociale kompetencer
En 9-mdr`s dreng har altid været meget utilfreds, motorisk urolig og voldsom. Han undersøger kun legetøjet kortvarigt og skal underholdes meget. Han kan ikke sidde og falde til ro i armene på forældrene. Han bliver panisk, når han f.eks. skal i bad. Det tager lang tid at få ham til at falde til ro om aftenen, han sover meget let og forstyrres af selv meget svage lyde. Han ligger uroligt og banker med benene ned i sengen og slår om sig med armene. Allerede efter at have sovet med kugledynen i få nætter, er det lettere at få ham til at falde i søvn om aftenen. Han sover nogle nætter uden at vågne, og de nætter han vågner, kan man hurtigt få ham til at falde i søvn igen.. Han bliver mere glad og mindre frustreret om dagen, og han begynder kortvarigt at ville sidde og kæle med forældrene. Han begynder at kunne lide at komme i badekar og at eksperimentere med legetøj længere tid af gangen.

Kugledynen bruges til børn med mange forskellige problematikker som f.eks. sansemotoriske problemer, taktil skyhed, ADHD-problematik, døvblindhed, søvnproblemer, spasticitet og autisme. Disse børn har ofte svært ved at mærke deres krop, og får derved en nedsat kropsopfattelse.

Læs også eksempler på siden neurologi og andre målgrupper.

Opholdssted for børn
Vi har siden 2001 med stor succes brugt kugledyner som en del af vores behandling af vores børn. Børnene som for nuværende er mellem 5 og 11 år har forskellige diagnoser: ADHD, autisme, angst, tilknytningsforstyrrelser, gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Kendetegnende for børnene er, at de er motorisk urolige og hyperaktive.
Vi kan tydeligt mærke forskel, når et barn begynder at sove med en kugledyne i stedet for en alm. dyne, dels har barnet lettere ved at falde til ro ved godnat putningen og barnet får en roligere søvn, som så også bevirker at barnet er mere veludhvilet næste dag.

I august 2008 have vi en konsulent fra Protac til at demonstrere deres produkter for vores personale. Vi fik bl.a. demonstreret Protac Sensit® stolen. Siden har vi købt 2 Protac Sensit® stole. Den ene har vi placeret i børnehaveklassen, hvor de 4 elever bruger stolen på skift. Her sidder børnene med høretelefoner på og holder pause. Herudover har en af vores meget motorisk urolige børn fået en Protac Sensit® stol på værelset. Barnet nyder virkelig at sidde i sin ”kuglestol”.

Protac produkterne er da en investering for os, men pengene er bestemt givet godt ud. Det er jo kun en gang, vi har udgiften, produkterne holder jo heldigvis i mange år frem.
Vores mål er, at alle børn får en Protac Sensit® stol på deres værelse.
- Leder af opholdsstedet

< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top