2-årig pige født tre måneder for tidligt

Sansestimulerende hjælpemiddel
: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: ”Som mange andre for tidligt fødte børn, havde min datter urolig søvn, da vi kom hjem med hende fra hospitalet. Hun vred sig fra side til side og lavede mærkelige fagter. Protac Kugledynen® fjernede med det samme uroen, og hun kunne nu sove fredeligt. I dag er hun to år, og hun bruger den stadig. Vi bruger den til at lege med, eller hvis hun er urolig eller ked af det. Hun kommer også selv og beder om at komme til at sove med den. Protac Kugledynen® afkorter især den tid, det tager for hende at falde i søvn. Hvis der har været mange indtryk i løbet af en dag, kan det godt vare lang tid, inden hun sover, men med Protac Kugledynen® over sig, tager det måske kun en halv time. Min datter døjer også med det man kalder terrordrømme, hvor hun pludselig vågner op om natten og skriger, og hun kan ikke holde ud, at vi rører og trøster hende. Her virker det ofte at lægge Protac Kugledynen® over hende – så falder hun til ro.”  

“Hvis hun ikke har sovet godt, er hun usædvanligt sårbar dagen efter – derfor har dynen stor betydning for hendes daglige trivsel.”

Jakob, født 11 uger for tidligt med en fødselsvægt på 1192 gram.

Sansestimulerende hjælpemiddel
: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Læs hele beretningen her >


Tvillingerne Mikkel og Emil, født præmaturt-  med hektisk bevægemønster og søvnproblemer

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: "Vi fik dynen på prøve i 14 dage. Første gang Mikkel fik den på, skreg han, så den krævede lidt tilvænning og tålmodighed. Men i løbet af 2 døgn accepterede han den, og jeg fik min første nattesøvn i næsten et år – vidunderligt! Da vi fik den, kunne Mikkel ikke koncentere sig, hans bevægemønster var meget hektisk og han var kun nået til at ligge på gulvet og trille rundt. I løbet af den første uge faldt han til ro, lærte at sidde op og var knap så krævende om natten.
15 måneder gammel er han næsten alderssvarende. Han elsker en god knusetur, opsøger selv kropskontakt. Han er glad og mild lille fyr med masser af mod på livet. Sidst men ikke mindst har han fået et normalt søvnmønster.

Som mor til et par præmatur tvillingedrenge, vil jeg gerne fortælle om vores "redning".
Da vi 5. marts 1997 fik Emil og Mikkel på 2020 g og 1300 g, var det 7 uger før planen. I forvejen havde vi Nikolaj på 4½ og Katrine på 2½ år.Med sådan en flok siger det sig selv, at hverdagen kræver en god portion energi og overblik.
Efter en del startvanskeligheder fik vi drengene hjem. Mikkel fik lyskebrok, der krævede operation, men så troede vi også, vi var igennem.
Emil udviklede sig fint, men Mikkel haltede hele tiden bagefter. Jeg fik orlov efter § 48 for at give ro til deres udvikling.

Mikkel brød sig ikke meget om kropskontakt, han var meget motorisk urolig, havde et hektisk bevægemønster og sov meget lidt (vågnede 10-15 gange om natten).
Januar 1998 formidlede sundhedsplejersken så kontakt til kommunens ergoterapeut. Hun starter op med nogle øvelser for at stimulere Mikkels sanser. Specielt lægger hun vægt på hans berøringssans, bl.a. forsøges babymassage. Det hjælper lidt men han er stadigvæk hektisk, urolig og ønsker ikke direkte kropskontakt.
Sidst i februar hører vi via ergoterapeuten om kugledynen. Jeg er sygeplejerske og noget konservativ i forhold til behandlingsmetoder, men på det tidspunkt var jeg parat til hvad som helst - heldigvis.

Vi fik dynen på prøve i 14 dage. Første gang Mikkel fik den på skreg han, så den krævede lidt tilvænning og tålmodighed, men i løbet af 2 døgn accepterede han den, og jeg fik min første nattesøvn i næsten et år – vidunderligt.
Da vi fik den kunne Mikkel ikke koncentere sig, hans bevægemønster var meget hektisk, og han var kun nået til at ligge på gulvet og trille rundt.
I løbet af den første uge faldt han til ro, lærte at sidde op og var knap så krævende om natten.

15 måneder gammel er han næsten alderssvarende. Han elsker en god knusetur, opsøger selv kropskontakt. Han er glad og mild lille fyr med masser af mod på livet. Sidst men ikke mindst har han fået et normalt søvnmønster.Pige på 10 måneder, født 4 uger for tidligt

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: " Vores datter er 10 måneder gammel og født 4 uger for tidligt. Nattesøvnen har været præget af en del opvågninger, hvor hun græder og skal have hjælp til at sove videre. Når det har været værst, har det været flere gange i timen. Ofte har vi måttet tage hende op og gå rundt med hende og nogle gange har det været svært at få hende til at falde i søvn igen. I perioder har hun derfor også sovet i vores seng noget af natten.

Der kan være mange grunde til, at hun vågner om natten, og hun kan jo af gode grunde ikke fortælle hvad der er galt, men vores indtryk er, at det ofte har handlet om, at hun er utryg og har brug for nærhed og tryghed for at kunne sove. Sundhedsplejersken foreslog, at vi prøvede at lade hende sove med en kugledyne. Vi har prøvet den i 14 dage og det har virkelig hjulpet hende. På gode nætter vågner hun kun en gang i løbet af natten og i de 14 dage vi har brugt dynen har der maks. været 3 opvågninger pr. nat. Virkelig store fremskridt!!!
Vi tror derfor, at kugledynen har hjulpet hende til at føle sig tryg og "omsluttet", ganske som hvis hun lå i vores arme eller lå tæt op ad os og sov. Andre forældre til for tidligt fødte børn har haft gode erfaringer med kugledynen og vi melder os hermed ind i fanklubben". mvh. mor og far til barnet

For flere artikler om børn født præmatur  læs her>< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top