Case: 13-årig pige med spasticitet. Vågner adskillige gange om aftenen og natten, fordi hun har spasmer og skal vendes. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen® 

Observeret effekt: "Jeg tænkte først, at den kunne jeg da umuligt lægge over min lille skrøbelige datter. Men, men, men… den er lækker og god og afslappende og en hel masse mere. Min datter bruger Protac Kugledynen®, når hun sidder og slapper af i sin sækkestol – ja rent faktisk så sidder både hun, lillesøster og jeg tit under dynen og slapper af sammen, I starten tog jeg dynen fra hende, når hun vågnede omkring midnat, men efterhånden sover hun med den det meste af natten og nogle gange hele natten. Nu oplever jeg for første gang i hendes levetid, at hun sover fra hun bliver lagt i seng og indtil mellem midnat og 01.30. Selvfølgelig er der undtagelser, hvis hun er syg eller andet, men 2 gange i sidste uge har hun sovet igennem. Det var en mærkelig oplevelse, at vækkeuret kimede og hun havde slet ikke havde været vågen. Fantastisk – der er kun én grund hertil og det er Protac Kugledynen®!"

 


 

Case: Ung mand med erhvervet hjerneskade efter trafikuheld. Er urolig, og har en meget dårlig fornemmelse af sin krop og brugen af den. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Protac Kugledynen® hjælper ham til at falde til ro og få sovet, så han kan bruge sin energi til at koncentrere sig om sin genoptræning. 
Case: Martin på 12 år med hjerneskade. Er i pleje. Martin er født for tidligt og har haft flere hjerneblødninger i det første døgn. Derudover er Martin et omsorgssvigtet følelsesskadet barn. Det betyder, at Martin trækker sig ved fysisk kontakt. Klager over, at det gør ondt ved berøring, f.eks. hvis man lægger sin hånd på hans skulder. Martin har meget svært ved at sove og falde til ro om aftenen. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: "Efter at vi har fået dynen, har Martin sovet  2-3 min. efter der var sagt godnat. Han har endda været så heldig at falde i søvn foran fjernsynet,      mens han så tegnefilm. Det var utænkeligt før. Martin er selv meget glad for dynen og synes den er dejlig. Han sparker ikke dynen af mere. Han er blevet mere rolig. Vi er rigtig glade for dynen og Martin elsker den."

 Case:  Hjerneskadet kvinde 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Kvinden bruger Protac Kugledynen® til at dæmpe sine ufrivillige bevægelser. Den hjælper hende til at mærke og få ro over kroppen. Den giver hende roen til at kunne sove. Før sov hun kun en time ad gangen.

 


  
Ufrivilllige bevægelser

Traumeskade
En ung mand med traumatisk hjerneskade er meget urolig, skrigende, angst og aggressiv. Efter en uges tilvænning søger han selv kugledynen og trækker den over sig, når han ligger i sengen.

Generelt ift brugere med en neurologisk problematik
Kugledynen anvendes til børn og voksne med spasticitet, patienter med følger efter hjernetraumer eller apopleksi. Mange med medfødte eller erhvervede neurologiske skader har fået ændret opfattelse af egen krop, forstyrret rum- og retningssans eller sanseforstyrrelser. Denne ændrede kropsfornemmelse kan give uro og utryghed. Her kan kugledynen hjælpe til at mærke sig selv bedre. Den giver ro, tryghed og fysisk afgrænsning.

Kugledynen anvendes i dag i behandlingen i den akutte fase på mange neurologiske og medicinske afdelinger samt på behandling- og efterbehandlingsinstitutioner for spastiske børn og voksne, traumepatienter og apopleksiramte. Kugledynen anvendes med god erfaring til de patienter, der tidligere blev beroliget med store mængder medicin, den giver dem ro uden bivirkninger. Kugledynen anvendes også til f.eks. patienter med dissemineret sclerose og Chorea Hunginton.< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top