Kvinde med alkohol-demens på plejehjem.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt:
 Kugledynen har forandret kvindens hverdag. Hun har udpræget flere nætter med fuld søvn. Hun har fået et "forhold" til sin seng, hvor hun før mente hendes sovested stadig var i dobbeltsengen derhjemme. Hun falder mere til ro i forhold til aggressionerne overfor sin mand og personalet. Hun er lettere af få i seng ved almindelig sengetid. Hun er mere glad om dagen og smiler mere. Hun virker, som om hun har fået mere overskud. Hun går ikke mere i samme omfang som tidligere fra plejecentret.

Dement ældre mand med tiltagende angst og aggressiv adfærd til følge.

Modsætter sig forflytnings-, pleje- og badesituationer. Personalet oplever forflytninger og bad som overgreb på ham.

Sansestimulerende hjælpemiddel:
Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Manden nyder kugledynen fra første nat. Han protesterer, da nattevagten vil skifte til hans almindelige dyne sidst på natten og får lov at sove med dynen natten igennem. Efter 2-3 uger er personalets kommentarer, at han er et helt andet menneske. Forflytning og bad giver ikke længere anledning til aggressiv adfærd. Han begynder at synge, kigge i aviser og efter 2 måneder rejser han sig flere gange fra sin kørestol og går, hvilket han ikke har gjort meget længe.


Dement mand på plejehjem med udadreagerende adfærd.

Manden er især udadreagerende om morgenen. Der er to hjælpere til at vaske ham og én til at holde ham i hænderne. Han får beroligende medicin inden han skal have morgenpleje. Om natten står manden ofte ud af sengen og har svært ved at finde ro igen. Om dagen er han også meget urolig og har svært ved at finde ro i nuet.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®- med blandingsfyld (6 kg)

Observeret effekt: Dynen introduceres i roligt tempo, De første to dage i kørestolen, hvor han får den over benene. Manden tager selv dynen af, når han synes, det er nok. Dernæst bruges dynen til middags-søvnen, først over benene, og da manden virker ok med det. lægges dynen helt over ham. Det går rigtig godt og manden begynder nu at bruge den om natten også. Han sover mere roligt og vågner kun en enkelt gang i stedet for 5-10 gange. Han er nu helt rolig om morgenen til morgenpleje. Der er nu kun 2 plejere til morgenpleje og manden behøver ikke beroligende medicin, inden han står op mere.


Dement mand på plejehjem med stress og uro.


Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Han har meget mindre uro, både i dagtiden ved sengetid og vågner ikke tidligt om morgenen med uro. Han er heller ikke så irritabel som tidligere og har færre uheld ved toiletbesøg. Dette påvirker jo også meget min dagligdag og energi. Så alt i alt vil jeg påstå at hans og indirekte min livskvalitet blevet bedre

Dement ældre mand med tiltagende angst og aggressiv adfærd til følge.


Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt:  Modsætter sig forflytnings-, pleje- og badesituationer. Personalet oplever forflytninger og bad som overgreb på ham. Manden nyder Protac Kugledynen® fra første nat. Efter 2-3 uger er personalets kommentarer, at han er et helt andet menneske. Forflytning og bad giver ikke længere anledning til aggressiv adfærd. Han begynder at synge, kigge i aviser og efter 2 måneder rejser han sig flere gange fra sin kørestol og går, hvilket han ikke har gjort meget længe.


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top