Mand med dissemineret sklerose og søvnproblemer på grund af spasticitet.

Har taktile problemer og er så følsom overfor berøring, at han ikke kan have tøj på armene. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Kugledynen hjælper på mandens spasticitet, og den kraftige sansepåvirkning betyder, at han nu igen kan gå normal klædt. Han bruger kugledynen efter behov - som regel et par gange om ugen. 35-årig kvinde med dissemineret sklerose.
Er voldsomt generet af kraftig spasticitet i begge ben. 

Er påvirket af sensibilitetsforstyrrelser i både overflade- og dybdesensibilitet. Har ataksi i højre arm og smerter og voldsom uro.
Fikserer sine ben om natten, for at de voldsomme spasmer ikke skal gøre skade på hende. Kan ikke vende sig i sengen og vågner 4-5 gange i løbet af natten. Sensibilitetsforstyrrelserne er massive og kvinden har problemer med at håndtere redskaber, som hun ofte taber ud af hænderne. Ataksien øger den fysiske og psykiske uro.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt:  Kvinden introduceres for kugledynen over en 14 dages periode og benytter den 2 timer ad gangen eller hele natten. Hun kan nu vende sig i sengen, undgå fiksering og få bedre nattesøvn. Efter 14 dage kan hun bedre håndtere tandbørste og spiseredskaber. Hun har fået en bedre fornemmelse af sine hænder. De ataktiske forstyrrelser er mindre op til en time efter brug af kugledynen. 


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top