Mandlig beboer med Huntington Chorea.

Plejer at rode rundt i sin seng og ligge både på tværs og på langs. Man har haft store problemer med at polstre sengen for at undgå, at manden kommer til skade.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Efter brugen af kugledynen ligger manden roligt i sin seng. Man startede med at bruge kugledynen ½ time ad gangen og det gik godt. Det reducerede helt klart antallet af ufrivillige bevægelser. Langsomt øgedes tiden til 1 time, dernæst middagsøvn og derefter fulde nætter. Derefter ønskede beboeren selv at få dynen på.

 
Ergoterapeutens evaluering af kvindelig beboer på specialbosted for Huntington chorea

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac SenSit®

Observeret effekt: Vores beboer der har Huntington chorea fortæller, at hun i flere år konstant har haft en indre uro. Rent sensorisk handler dette også om at hendes muskelfibre konstant trækker sig sammen, samt at sygdommen også giver perceptionsforstyrrelser bl.a. interoceptivt. Det betyder, at hun konstant er på mærkerne og føler en anspændelse. Den motoriske uro har derfor en effekt på den psykiske uro. Vi erfarer, at hun føler tryghed, når hun føler at hun bliver omkranset og bliver proprioceptivt stimuleret.

Hun har derfor stor glæde af Protac SenSit® kuglestolen. Kvinden bruger stolen, hvis hun har brug for at trække sig, eller hvis hun skal sidde i en samtale. Kvinden er meget bevidst om, hvornår hun har brug for de stimuli, som stolen kan give hende. Endvidere sover hun med Protac Kugledynen® om natten. Hun forklarer, at det giver hende ro, og at hun slapper af herved, og at hun oplever en øget energikapacitet efter integreret sanseintegration i hendes hverdag, og en positiv øget affektiv tilstand.


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top