Mand, diagnosticeret som svær misbruger.

Indskrevet på misbrugscenter. Har gennem 20 år været misbruger af benzodiazeptiner, hash og heroin. Selvom han har været i fast medicinbehandling, har han alligevel misbrugt benzodiazepiner og hash dagligt. Han har lavt selvværd og depressioner i skiftende omfang. Man regner ikke med, at han kan blive clean og han er derfor tilknyttet som omsorgsklient. Behandlingen har primært gået på at blive stabiliseret med Metadon og at øge hans livskvalitet. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt:  Brugeren har afprøvet en kugledyne i 17 dage, og har i de 17 dage IKKE røget hash eller indtaget benzoer, hvilket er helt nyt for ham. Han føler sig tryg ved dynen og får ro i sin tankevirksomhed. Det har fordoblet hans nattesøvn fra 2 til 4 timer ad gangen, hvilket er stort på så kort tid. Han har tidligere brugt hash og benzoer til at få en smule ro, hvilket han har erhvervet sig på det sorte marked. Nu, hvor det ikke er relevant mere, bruger han i stedet tiden til positiv tankevirksomhed, som eksempelvis hans søn. Han lærte hurtigt at tage dynen med ind på sofaen, så han allerede først på aftenen påbegyndte roen og trygheden. 


Brugeren fortæller: ”Jeg overværede et røveri og måtte vidne, hvilket ikke var behageligt, da jeg kendte den kriminelle. Jeg havde det rigtig skidt; tankerne drønede derudad og jeg var bange. Selvfølgelig tænkte jeg ”stoffer”, men kom i tanke om min dyne og tog hjem og gemte mig under den. Overraskende hjalp det mine tanker og frygt, så jeg heldigvis ikke skulle ud at handle”.


30-årig kvinde med alkoholproblemer.

Har været misbruger i flere år. Var omsorgssvigtet som barn og har store problemer med at sove, Kan ikke finde ro og har i det hele taget svært ved at fornemme/mærke sig selv. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: "Før hjalp det med sovemedicin, men efter at hun har fået Protac Kugledynen®  behøver hun ikke sovemedicin og siger selv, at hun har en bedre og mere tryg søvn,  Dynen en har virkelig hjulpet hende til at finde ro, når hun skal hvile"


 < Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top