Angst - psykoser-uligevægt
"Jeg har været psykisk syg i ca. 9 år, og for¾ år siden fik jeg en kugledyne. Min dagligdag er præget af op- og nedture, angst, psykoser og uligevægt. Efter at jeg er begyndt at sove med kugledynen, har jeg oplevet en større tryghed. Dynen holder sammen på mig, så jeg kan mærke mig selv. Dynen giver indvendig varme. Jeg svæver næsten ikke mere og er ikke psykotisk så meget mere. Jeg ligger med dynen hele natten, bortset fra sommermånederne. Jeg har også fundet ud af, at det er en god idé med en middagslur under kugledynen, når jeg har det dårligt. Et godt tip er, hvis jeg har behov for tryghed, selvom det er varmt, at tage kugledynen over mig i starten og derefter skifte til en tyndere dyne".

En psykiatrisk afdeling fortæller
Kugledynen bruges næsten daglig på vores afdeling. Patienterne oplever, at de bedre kan "mærke dem selv", at de bliver mindre angste, mindre aggressive, og dermed føler de større tryghed. Brug af kugledynen betyder også, at vi bruger mindre beroligende medicin, samt at vi kan forkorte/begrænse fiksering. Vi oplever, at kugledynen forebygger og begrænser aggressiv og destruktiv adfærd. Mange patienter beder selv om kugledynen, når de har brug for den, og den bliver derfor også en slags "hjælp til selvhjælp".

En bruger fortæller
"Jeg er sindslidende . Jeg bruger kugledynen hver nat og nogle gange om dagen . Bl. a. for at samle mig , både tanker og sanser . De følges ikke altid ad . Når jeg er indlagt kan det ske jeg ryger i bælte , men bare jeg så får min dyne oveni falder jeg i søvn og kommer hurtig fri igen . Jeg bruger den også når jeg er agressiv eller har lyst til at være udreagrende . I disse situationer er det andre som siger jeg skal bruge den , og det virker hver gang .Jeg havde ikke brug for at vænne mig til den . Ja , og nu har jeg fået puden , så jeg kan sidde stille .Den kan bestemt anbefales . Man kan godt sige at man putter sig , som hvis det var hos en forældre , da man var barn . Det bevirker dog ikke at man bliver i dette stadie . Tankerne bliver samlet og man kan stille og roligt finde/sanse sig selv.Og komme videre."

Depression
”Inden jeg begyndte at bruge kugledynen var jeg nervøs og stresset og
havde let ved at gå ned med depressioner.
Jeg hørte om kugledyner og tænkte at den skulle have en chance.
Til at begynde med føltes ingen større forskel men efter to uger begyndte
det at føles anderledes.
Jeg sov meget dybere og kunne slappe af i sengen. Den en meget tung hvilket betød at jeg fik større tryghedsfølelse, når jeg lå under den.
Om dagen mærkede jeg også forandringen: Jeg var meget livligere, overkom mere, blev gladere men fremfor alt: depressionen forsvandt.
Så for mit vedkommende har kugledynen fungeret fantastisk.”

Kugledynen anvendes til beroligelse af angste og psykotiske børn, unge og voksne.Kugledynen anvendes i dag på alle landets psykiatriske hospitaler, desuden bruger et stigende antal psykisk syge kugledynen hjemme.< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top