4-årig dreng med sanseforstyrrelser

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®.

Observeret effekt: ’”Som helt lille har han meget sensorisk følsom. Han skreg ved berøring og sov aldrig lang tid ad gangen. Med Protac Kugledynen® sover han, når vi lægger ham i seng, og han sover til klokken fire om morgenen. Det er en stor forbedring i forhold til tidligere. Det har haft stor betydning for familielivet. Han elsker sin dyne og sidder ofte med den i sofaen. Ingen andre må bruge den.”

10-årig dreng med sanseforstyrrelser

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®.

Observeret effekt: ’Første gang, han prøvede Protac Kugledynen® skulle vi se Disney Sjov om aftenen. Han plejede altid at ligge  omvendt i sofaen med benene opad og hovedet ned mod gulvet, og så plejede han at karte rundt i sofaen. Med Protac Kugledynen®, og han sad fuldstændig stille og afslappet i den time, udsendelsen varede. I løbet af det kommende halve år fik vi vendt ham til at have overskud, til at blive renlig og til næsten at holde sig fri af konflikter i skolen. Tidligere løb han ind i store konflikter, som han afviste at få de voksnes hjælp til at løse, men dem så vi ikke mere, da han begyndte at sove bedre. Hvis der kommer en hård dag i skolen, ligger han sig selv  under dynen, når han kommer hjem – og falder til ro.  

Han har Protac Kugledynen® med alle steder, og han sover med den hver nat. Nu sover han roligt hele natten og i dag kan han fortælle os, om de drømme, han har haft i løbet af natten. Det gjorde han aldrig tidligere’

Specialklasse med 4 autistiske børn

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®.

Observeret effekt: Børnene bruges kugledynen, når der skal læses historie. Når de sidder under kugledynen, falder der ro over dem, og de er koncentrerede. I pauserne bruger de kugledynen til at lege med, gå på, kravle og rulle henover og gemme sig under.


6-årig døvblind dreng

Har svært ved at finde hvile, når han skal i seng om aftenen. Hans krop blev ustandselig bombarderet med sanseindtryk, som er svære at få hold på.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®:

Observeret effekt:
Drengen prøver at sove med dynen. Den er pakket tæt omkring hans krop og virker meget beroligende på ham. Han vågner stadig ind imellem om natten, men kugledynen bevirker, at han falder i søvn igen og sover hele natten, så han er udhvilet næste dag.


9 måneder gammel dreng

Har helt fra starten været meget utilfreds, motorisk urolig og voldsom. Undersøger kun legetøjet kortvarigt og skal underholdes meget. Kan ikke sidde og falde til ro i forældrenes arme. Bliver panisk, når han f.eks. skal i bad. Det tager lang tid at få ham til at falde til ro om aftenen; han sover meget let og forstyrres af selv svage lyde. Drengen ligger uroligt og banker med benene ned i sengen og slår om sig med armene.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Allerede efter få nætter er det lettere at få ham til at falde i søvn om aftenen. Han sover nogle nætter uden at vågne, og de nætter han vågner, kan man hurtigt få ham til at falde i søvn igen.. Han bliver mere glad og mindre frustreret om dagen og begynder at ville sidde og kæle med forældrene kortvarit. Han begynder at kunne lide at komme i badekar og at eksperimentere med legetøj længere tid af gangen.

< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top