50-årig mand med piskesmæld.

Manden har smerter i nakken efter en trafikulykke, hvor han pådrog sig piskesmæld. Smerterne gør det vanskeligt for ham at få ro i kroppen, hvilket påvirker hele hans livssituation. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen® 

Observeret effekt: Manden får ro i kroppen. Smerterne i nakken mindskes også, og han får mere energi til at klare de daglige gøremål.


Kvinde med fibromyalgi.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen® 

Observeret effekt: Jeg har fået stillet diagnosen fibromyalig og har lånt en kugledyne på hospitalet. Jeg bruger den, når min krop er ved at gå i stykker af smerte. Det er godt at få den lagt over sig, så føles det, som om kroppen bliver holdt sammen. Musklerne bliver varme, og det føles afslappende. Jeg bruger den også på gulvet, hvor jeg ruller mig ind i kugledynen eller bruger den som madras. Når jeg sidder i en stol bliver kugledynen pakket omkring mig og det er en god læsestilling, da jeg så hviler armene på dynen. 


Kvinde med fibromyalgi 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Polystyrendyne 

Observeret effekt: Jeg bruger dynen til at sove med og når smerterne er så store, at jeg ikke kan holde det ud. Dynen giver en god varme og jeg kan bedre mærke min krop. Jeg kan mærke, at jeg slapper bedre af og så aftager smerten, så jeg bedre kan holde det ud. Samtidig er den dejlig at sidde med, fordi de små kugler gør, at jeg kan placere mine arme i en behagelig position, uden at de gør ondt. 

 < Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top