Kugledynen anvendes til børn og voksne med spasticitet, følger efter hjernetraumer eller apopleksi. Mange med medfødte eller erhvervede neurologiske skader har fået ændret opfattelse af egen krop, forstyrret rum- og retningssans eller sanseforstyrrelser. Det kan give uro og utryghed. Kugledynen hjælpe til at mærke sig selv bedre og give ro, tryghed og fysisk afgrænsning.

Kugledynen anvendes i behandlingen i den akutte fase på mange neurologiske og medicinske afdelinger samt på behandling- og efterbehandlingsinstitutioner for spastiske børn og voksne, traumepatienter og apopleksiramte. Kugledynen anvendes med god erfaring til de patienter, der tidligere blev beroliget med store mængder medicin.


Ung pige på 13 år med spasticitet. Er altid vågnet adskillige gange om aftenen og natten, fordi hun har spasmer og skal vendes.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt:  Mor fortæller: "Da jeg hentede kugledynen, tænkte jeg først ,at den kunne jeg da umuligt lægge over min lille skrøbelige datter. Men, men, men… den er bare lækker og god og afslappende og en hel masse mere. Hun bruger kugledynen ,når hun sidder og slapper af i sin sækkestol – ja rent faktisk så sidder både hun, lillesøster og jeg tit under dynen og slapper af sammen,
I starten tog jeg dynen fra hende, når hun vågnede omkring midnat, men efterhånden sover hun med den det meste af natten og nogle gange hele natten. Nu oplever jeg for første gang i hendes levetid, at hun sover, fra hun bliver lagt i seng og indtil mellem midnat og 01.30. Selvfølgelig er der undtagelser, hvis hun er syg eller andet, men 2 gange i sidste uge har hun sovet igennem. Det var en mærkelig oplevelse, at vækkeuret kimede og hun havde slet ikke været vågen. Fantastisk – der er kun én grund hertil og det er kugledynen!"Hjerneskadet kvinde med ufrivillige bevægelser.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®.

Observeret effekt: Dynen hjælper kvinden til at mærke og få ro over kroppen. Det giver hende roen til at kunne sove. Før hun fik kugledynen, sov hun kun en time ad gangen.
< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top