Stress/søvn

Testemonial:
Jeg begyndte at bruge dynen efter 10 måneder med meget store søvnproblemer. Søvnproblemerne var forsaget af stress, som jeg led voldsomt af i en årrække. Jeg havde arbejdet meget hårdt som konsulent samtidig med at jeg tog min kandidatgrad. Mine søvnproblemer medførte meget store angstfølelser som trak mig meget langt ned psykisk. Dynen hjalp mig meget med at komme videre. Den fjernede ikke mine søvnproblemer fra et øjeblik til et andet, men bidrog helt klart med at give mig en følelse af tryghed, når jeg skulle sove, og bidrog derfor til at jeg gradvist fik skabt et godt søvnmønster igen. Udover dynens angst reducerende effekt, har den også den fordel at den har en glimrende temperatur regulering. Jeg har generelt store problemer med kolde fødder, men det hindrer dynen, samtidig med at jeg ofte sveder enormt meget. Jeg oplever at den bidrager til at holde den optimale temperatur, både i forhold til at skabe kølighed i for meget varme og omvendt. Jeg kan på det varmeste anbefale dynen til alle der kæmper med angst og/eller utryghed. Og I skal ikke være urolige for dens mærkelige form. Den er enormt behagelig at sove med. I dag kan jeg ikke undvære dynen.
Privat person
Cand.merc. og nu chef for afd. i privat firma.

Søvn
Efter afprøvning af dyne. Dreng på 9 år, sagde selv at den var rigtig god. "Den gør at jeg kan ligge stille, uden at få krudt i måsen".
Det er rigtigt. Normalt karter han rundt i hele sengen, og er meget længe om at falde i søvn. Han kan simpelt hen ikke slappe af og falde til ro. Han plejer at sove meget uroligt og smide dynen af sig flere gange i løbet af natten. Dynebetrækket plejer at falde af, eller også ligger han inden i det. Med kugledynen ligger han lige og snakker i 5 min., så slapper han af og falder til ro. Han sover inden for 15 min. Han sover roligt og uden at betrækket falder af, han har dynen på hele natten. Det er rigtig dejligt både for ham og for os.
Forældrene til den 9 årige dreng

Hjerneskade
Martin er 12 år og har en hjerneskade. Han er i pleje, er født for tidligt og har haft flere hjerneblødninger i det første døgn. Derudover er Martin et omsorgssvigtet følelsesskadet barn. Dette betyder at Marten bl.a. ved kram er meget stiv og trækker sig ved fysisk kontakt. Klager over det gør ondt ved berøring, f.eks. hvis man lægger sin hånd på hans skulder.
Martin går til Ergotrerapeut, hvor han skal lære at kende sin krop og hvad den kan og ikke kan. Efter henvisning fra vores ergoterapeut, hvor hun tilrådede at fremskaffe en kugledyne har vi fået en på prøve.
Martin havde inden han fik kugledynen, meget svært ved at sove og falde til ro om aftenen. Han kaldte hele tiden, så var han tørstig, så skulle han tisse, så var der varmt, så var der koldt, hele tiden var der noget galt.
Efter vi har fået dynen har Martin sovet efter 2-3 min. efter der var sagt godnat, han har endda været så heldig at falde i søvn foran fjernsynet mens han så tegnefilm. Dette var utænkeligt før dynen. Martin har profiteret rigtig godt ved at få denne dyne, og vi håber den bliver bevilget. Martin er selv meget glad for dynen og synes den er dejlig. Han sparker heller ikke dynen af mere. Han er blevet mere rolig. Vi er rigtig glade for dynen og Martin elsker den. Det er stadig for tidligt at sige om det kommer til at ændre hans formnemmelse af berøring.
- Mor til Martin

Generelt om søvn i forhold til kugledynen
Rigtig mange af vores cases bygger på søvnproblematikker. Grunden til det, er at dynen er med til at give ro i kroppen. Man fornemmer bedre sig selv når man ligger med kugledynen. Tyngden sammen med den berøring kuglerne giver mod kroppen gør, at man slapper af og føler sig tryg (Ubevidst bliver ens sansesystem hele tiden informeret om hvor kroppen er og det er med til at man slapper bedre af) især når man er stresset og ikke giver sin krop meget opmærksomhed. Man kan ialt sige at dynen gør en mere tryg og man derfor slapper bedre af, hvilket både gør at man nemmere falder i søvn og også giver en bedre nattesøvn. Samtidig viser det sig, at når man slapper bedre af så frigiver kroppen automatisk mere af hormonet oxytoxin, som er kroppen eget antistress hormon og yderligere er med til at skabe ro i kroppen.< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top