Specialklasse med 4 autistiske børn.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Børnene bruges kugledynen, når der skal læses historie. Når de sidder under kugledynen, falder der ro over dem, og de er koncentrerede. I pauserne bruger de kugledynen til at lege med, gå på, kravle og rulle henover og gemme sig under.
 

 
6-årig døvblind dreng.

Har svært ved at finde hvile, når han skal i seng om aftenen. Hans krop blev ustandselig bombarderet med sanseindtryk, som er svære at få hold på.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt:
Drengen prøver at sove med dynen. Den er pakket tæt omkring hans krop og virker meget beroligende på ham. Han vågner stadig ind imellem om natten, men kugledynen bevirker, at han falder i søvn igen og sover hele natten, så han er udhvilet næste dag.
 

 
9 måneder gammel dreng.

Har helt fra starten været meget utilfreds, motorisk urolig og voldsom. Undersøger kun legetøjet kortvarigt og skal underholdes meget. Kan ikke sidde og falde til ro i forældrenes arme. Bliver panisk, når han f.eks. skal i bad.
Det tager lang tid at få ham til at falde til ro om aftenen;  han sover meget let og forstyrres af selv svage lyde. Drengen ligger uroligt og banker med benene ned i sengen og slår om sig med armene.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen®

Observeret effekt: Allerede efter få nætter er det lettere at få ham til at falde i søvn om aftenen. Han sover nogle nætter uden at vågne, og de nætter han vågner, kan man hurtigt få ham til at falde i søvn igen.. Han bliver mere glad og mindre frustreret om dagen og begynder at ville sidde og kæle med forældrene kortvarit. Han begynder at kunne lide at komme i badekar og at eksperimentere med legetøj længere tid af gangen.

 

 < Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top